Muziek- en Partycentrum Studio Oosterman
Info en reserveringen: 0172-573374

Danny Oosterman

Danny Oosterman werd op 23 februari 1957 geboren in het Zuid-Hollandse Aarlanderveen. Al op zijn achtste werd hij lid van het plaatselijke fanfareorkest. Hij studeerde vervolgens trompet, klarinet en HaFa-directie aan het Conservatorium te Utrecht. Als dirigent geeft hij sinds 1975 met groot succes leiding aan orkesten op het hoogste niveau en behaalde hiermee steeds uitstekende resultaten tijdens nationale en internationale muziekwedstrijden.

Als muziek-pedagoog beschikt hij over de gave jong muziektalent vroegtijdig te ontdekken en verder te ontwikkelen wat zowel het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest als zijn overige orkesten bijzonder ten goede komt.

Als docent HaFa-directie aan het Conservatorium van Amsterdam en het Utrechts Conservatorium leidde hij vanaf 1992 diverse inmiddels succesvolle dirigenten op. Daarnaast is hij een veelgevraagd jurylid voor muziekwedstrijden.

Als arrangeur is Danny verantwoordelijk voor talloze transcripties van uiteenlopende aard. Hij werkt intensief samen met verschillende componisten om ook het originele repertoire voor fanfáreorkest te vergroten.

In 2006 ontving hij de Piebe Bakker Award. Dit is een landelijke onderscheiding die wordt uitgereikt aan personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt bij de opleiding van jonge musici. Zowel zijn rol van chefdirigent van het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest als zijn docentschap aan twee Nederlandse conservatoria waren in die toekenning bepalend.

Momenteel heeft hij de artistieke leiding over onderstaande orkesten:

– Fanfare orkest Door Samenwerking Sterk (DSS) uit Aarlanderveen

Andels Fanfare Corps (AFC) uit Andel

Nationaal Jeugd Fanfare Orkest (NJFO)

Naast zijn drukke, musicale werkzaamheden, stopt hij zijn overige minuten in zijn pareltje Muziek & Partycentrum Studio Oosterman.

Nieuwsbrief Muziek uit 't Hart

Nieuwsbrief Bridge Plantendrive