Muziek- en Partycentrum Studio Oosterman
Info en reserveringen: 0172-573374

Trouwen in de polder

Trouwen in de polder

Het is bijna zover; jullie gaan trouwen! Voor een bruiloft heb je uiteraard ook een locatie nodig. Een trouwlocatie is bepalend voor de sfeer van de bruiloft en het kiezen van een locatie zal dus ook één van de eerste dingen zijn op de to-do list.

Maar hoe weet je nou waar je voor moet kiezen? Er is zoveel keuze! Het kiezen van een trouwlocatie is heel persoonlijk en hangt af van veel verschillende factoren zoals, budget, aantal gasten,  sfeer, ligging, etc. In dit artikel zullen we een aantal punten op een rijtje zetten waar je rekening mee kunt houden.

Officiële trouwlocatie

Tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat bruidsparen de kerk of het gemeentehuis overslaan en op de locatie trouwen. Sommige stellen vinden het handig dat ze de hele dag op dezelfde locatie kunnen blijven. Een voordeel hiervan is dat de gasten en het bruidspaar niet van hot naar her hoeven te reizen. Als je op locatie wilt trouwen is het handig om na te gaan of de locatie een officiële trouwlocatie is. Vaak is dit wel het geval. Is het geen officiële trouwlocatie, maar willen jullie toch heel graag op die locatie elkaar het ja-woord geven, dan kun je ervoor kiezen om bij de gemeente de locatie als officiële trouwlocatie aan te vragen.

Ligging van de trouwlocatie

Ook de ligging van de trouwlocatie is een erg belangrijk detail. Wil je een centraal gelegen locatie of vind je de uitraling belangrijker en maakt het niet uit dat de locatie in een uithoek ligt. Hou bij de ligging ook rekening met minder valide gasten en of de locatie dus eventueel roelstoelvriendelijk is. Ook overnachtingsmogelijkheden in de buurt kunnen belangrijk zijn, als de locatie ver rijden is en je (een aantal) gasten een overnachting aan wilt bieden. Maar kijk ook naar parkeermogelijkheden en aanrijmogelijkheden.

De sfeer van de trouwlocatie

Het is natuurlijk heel fijn als de locatie een officiële trouwlocatie is en ook nog eens makkelijk aan te rijden, maar hoe is de sfeer?
– Verlichting: is het een donkere locatie? Wat zijn dan de mogelijkheden qua verlichting? Zit dit bij de locatie inbegrepen of moet je hier zelf voor zorgen?
– Muziek: Kan de locatie dit misschien zelf aanbieden? Dit scheelt vaak qua kosten. Kan dit niet, zul je zelf moeten kijken voor een leuke band of DJ. Informeer dan naar de aansluitingen en mogelijke ruimte, maar ook tot hoe laat er muziek gedraaid mag worden en wat het maximaal aantal decibel is.
– Grootte van de zaal: Houd er rekening mee dat al je gasten in de zaal kunnen en eventueel ouderen of minder valide gasten kunnen zitten. Als de bruiloft de hele dag op één locatie zal zijn; bespreek hoe de indeling wordt en waar de ceremonie, het diner en het feest plaats zullen vinden.
– Aankleding: Informeer goed bij de locatie wat zij kunnen regelen qua aankleding. Denk aan; balonnen, vlaggetjes, bloemstukjes, tafelaankleding, etc.

Trouwen in de polder

Je kunt op heel erg veel mooie plekjes trouwen, van botanische tuinen tot in een groot kasteel. Het is heel persoonlijk waar je als bruidspaar voor wilt kiezen. Ben je op zoek naar een originele locatie en wil je iets anders dan anders? Denk dan eens aan een bruiloft in de polder! Muziek- & Partycentrum Studio Oosterman is een voormalige, oude boerderij die is omgetoverd tot een prachtige evenementenlocatie, gelegen in Aarlanderveen; een unieke locatie in het Groene Hart. Sinds 1990 vinden hier concerten en evenementen plaats. Vanaf de boomgaard heb je een prachtig uitzicht over de groene polder van Aarlanderveen; een perfecte plek voor jullie ceremonie. Verras je gasten met deze romantische locatie.

Geinteresseerd? Wij helpen u graag!

 

Nieuwsbrief Muziek uit 't Hart

Nieuwsbrief Bridge Plantendrive